Algemeen

Stichting De Toekomst Makers biedt taalcursussen van hoge kwaliteit op alle niveau’s, van alfabetisering tot Staatsexamen II. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek en de intake toets wordt in samenspraak met de cursist een een cursus gekozen die past bij het niveau, de mogelijkheden en de leerdoelen van de deelnemer. Voor elke deelnemer maken wij bovendien een trajectplan op maat, om hem of haar zo efficient mogelijk te begeleiden bij het bereiken van de leerdoelen. Onze cursisten voelen zich bij ons thuis, omdat wij ieder individuele begeleiding geven in de zoektocht naar een nieuw leven in Nederland, niet alleen binnen de school, maar ook daarbuiten. Wij werken niet alleen aan alle taalvaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven), maar ook ook aan studievaardigheden, die de cursist nodig heeft om effectief thuis te studeren en de examens te halen.

Heeft u vragen over uw inburgeringstraject of over het leren van de Nederlandse taal? Bel ons voor een gratis persoonlijk advies op telefoon 06-40627269, of stuur een email naar info@toekomstm.nl

Inburgering

De cursussen A0, A1 en A2 duren elk 90 uur, en worden gegeven op twee niveau’s, voor langzame en snelle leerlingen. Wij werken met ervaren en enthousiaste docenten, die de leerlingen stimuleren om actief mee te doen met de les. We werken met de methode TaalCompleet.

 • Lessen: 3 x 3 uur per week
 • Totaal: 90 uur (ca. 3 maanden)
 • € 1249,20

KNM
Kennis van de Nederlandse Samenleving

Deze cursus is onderdeel van het inburgeringstraject. Hier leert u over de Nederlandse samenleving, de tradities, de feesten, de politiek, het onderwijssysteem in Nederland, de gezondheidszorg, en meer. Onze docenten proberen de onderwerpen levend te maken door aansluiting te zoeken bij de belevingswereld van de cursisten.

 • Lessen: 3 x 3 uur per week
 • Totaal: 30 uur (ca. 1 maand)
 • € 450,00

ONA
Orientatie op de NederlandseArbeidsmarkt

Tijdens deze cursus van 64 uur leert u hoe u uw weg kunt vinden op de arbeidsmarkt in Nederland, en u leert wat er allemaal komt kijken bij het solliciteren, bijvoorbeeld hoe je een sollicitatiebrief schrijft. Wij begeleiden iedere leeerling individueel bij de zoektocht naar werk, studie en stageplaatsen binnen zijn/haar interesses en mogelijkheden, en bij het maken van zijn/haar portfolio.

 • Lessen: 3 x 3 uur per week
 • Totaal: 64 uur (ca. 2 maanden)
 • € 1245,00

Staatsexamens NT2

Bij Stichting de Toekomst Makers heeft u de keuze uit drie verschillende cursussen als voorbereiding op de Staatsexamens NT2. Bent u van plan een opleiding in Nederland te volgen op MBO niveau, dan dient u in het bezit te zijn van een certificaat van Staatsexamen NT2-1. Voor u bieden wij een cursus op niveau B1. Cursisten die een HBO of universitaire opleiding willen volgen dienen Staatsexamen NT2-2 te behalen. Ter voorbereiding hiervan bieden wij cursussen op niveau B2. Deze cursussen duren 6 maanden. Dit is lang genoeg om elke cursist de individuele aandacht te geven die hij/zij verdient. B1 en B2:

 • Lessen: 3 x 3 uur per week
 • Totaal: 83 uur (ca. 3 maanden)
 • € 1245,00

Alfabetisering

De alfabetiseringscursus is bedoeld voor mensen die in hun eigen land niet hebben leren lezen en schrijven, maar ook voor mensen die wel kunnen lezen en schrijven in hun eigen taal, maar niet het Nederlandse alfabet beheersen (zogenaamde anders-alfabeten). Voor analfabeten is het extra moeilijk de Nederlandse taal te leren, omdat zij geen steun hebben aan het schrift. In deze cursus leren zij niet alleen lezen en schrijven, maar ook essentiele mondelinge vaardigheden, waarmee zij zich kunnen redden in dagelijke situaties. U moet hierbij denken aan eenvoudige gesprekken in de winkel, bij de dokter, in het openbaar vervoer, of het invullen van eenvoudige formulieren met persoonsgegevens.

De groepen zijn hier kleiner dan normaal (hooguit xxx cursisten) en elke cursist krijgt veel persoonlijke aandacht.

 • Lessen: 3 x 3 uur per week
 • Totaal: 90 uur (ca. 3 maand)
 • € 1249,20

Examen trainingen

Stichting De Toekomst Makers biedt resultaat-gerichte examen trainingen. Tijdens deze trainingen wordt elke cursist individueel begeleid op de punten die voor hem/haar van belang zijn om te slagen voor het examen.

 • Lessen: 5 x 3 uur per week
 • Totaal: 75 uur (5 weken)
 • € € 1125,00

Prive lessen

Prive-lessen zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen, en worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten

 • € 75 / uur

Overzicht cursussen

Alfabetisering: 90 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1249,20 inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

Inburgeringscursus A0: 90 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1249,20 inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

Inburgeringscursus A1: 90 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1249,20 inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

Inburgeringscursus A2: 90 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1249,20 inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

KNM: 30 uur les (3 x 3 uur per week) Kosten: € 450,- inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

ONA: 64 uur les (3 x 3 uur per week) Kosten: € 960,- inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

Staatsexamen B1: 83 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1245,- inclusief adm. kosten en lesmateriaal.

Staatsexamen B2: 83 uur les (3 x 3 uur per week). Kosten: € 1245,- inclusief adm. kosten en lesmateriaal.